Yaşam

Deprem Mağdurları İçin Ücretsiz Ev İlanları Paylaşılıyor

Türkiye 6 Şubat’ta meydana gelen depremin yaralarını sarmaya çalışırken, depremden doğrudan etkilenmeyen vatandaşlar yardım için ellerinden geleni yaptı.   yapmaya çalışıyorlar. Bu içerikte; AFAD gibi resmi kuruluşlar ve AHBAP gibi dernekler ilk günden itibaren bölgeye yardım ulaştırmak için çalışıyor. onlar alarmda.

Ancak derneklerin ve yetkili kurumların da yetersiz kaldığı alanlar var. Örneğin, sıcak ve sağlam bir ev . Vatandaşlar depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için kendileri analiz oluşturmuş görünüyor. Çünkü Türkiye’nin en büyük reklam sitesine baktığımızda bir çok ” ücretsiz kiralık evBir reklam olduğunu görüyoruz.

İşte depremzedelere ücretsiz verilen o reklamlardan bazıları!

İlanları incelediğimizde; Türkiye’nin her yerinden Depremzedelere yardım etmek isteyen mahalle sakinlerinin olduğunu görüyoruz. Öyle ki, depremin en şiddetli hissedildiği yerlerden Kahramanmaraş ve Hatay, Balıkesir, Sakarya ve KocaeliTürkiye’nin batısındaki yerlere kadar ücretsiz olarak kiralanacak konutları görebilirsiniz.

Yukarıda bir hayırsever vatandaşın verdiği ilanı görebilirsiniz. ” Depremzedelere Ücretsiz” başlıklı bu reklamın açıklamasında Depremzedeler için ücretsiz eşyalı yazlık, 4 ay boyunca 6 kişiye kadarKonaklama yapabilirsiniz, ulaşımınızı, fatura ödemelerinizi ve mutfak masraflarınızı da karşılayabilirim, çocuklu bir aile varsa daha makbule geçer.” sözlerini görüyoruz.

Önemli bilgi:

Genel anlamda depremzedeler için ücretsiz kiralık konut işletmeleri iyi niyetli görünüyor . Ancak kötü niyetli kişilerin ‘yanıltıcı’ reklamlar yayınlaması söz konusu olabilir. Bu nedenle, beyin sarsıntısı alanından uzaklaşmak istiyorsanız ve bu listelere göz atıyorsanız, liste sahibinin sağlam olduğundan kesinlikle emin olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu